Zelfstandigen Enquête Arbeid

Wat is de ZEA?

‘Eigen baas zijn’. Veel Nederlanders zetten die stap. Zelfstandige ondernemers vormen een belangrijk en toenemend deel van de Nederlandse beroepsbevolking. Om meer te weten te komen over de arbeidsomstandigheden en duurzame inzetbaarheid van zelfstandig ondernemers hebben TNO en CBS de Zelfstandigen Enquête Arbeid (ZEA) ontwikkeld. Na de pilot in 2012 wordt de ZEA sinds 2015 tweejaarlijks uitgevoerd. Op 7 juli 2021 is de nieuwste ZEA gepubliceerd.

Op onze ZEA detail pagina kunt u nog veel meer lezen over de onderwerpen, dataverzameling en disseminatie. Klik op de knop hieronder om naar de detailpagina te gaan en meer te lezen.

De ZEA data bekijken

Benieuwd wat er allemaal te vinden is in deze ernome dataverzameling?

Bekijk de arbeidssituatie in Nederland door de ogen van de ruim achtduizend zelfstandig ondernemers die in 2021 deelnamen aan de Zelfstandigen Enquête Arbeid. Met deze tool kunt u zelf de cijfers en trends verkennen en vergelijken naar geslacht, leeftijd, opleidingsniveau, sector en type zelfstandige. Kies een onderwerp in het menu en bekijk de cijfers.

Klik op de balk hieronder om de benchmarktool uit te klappen en zelf met de data aan de slag te gaan!

  • Benchmarktool

Meer lezen over de ZEA?

Maatwerk

Onderzoek op maat

Wilt u een specifieke verdiepingsstudie uit laten voeren, bijvoorbeeld over de arbeidssituatie in uw sector, ga dan naar onze Onderzoek op Maat pagina.

Contact

Heeft u nog vragen?

Of wilt u meer weten over de ZEA?
Neem contact met ons op!

Contactpersoon ZEA
Wouter van der Torre
Projectleider ZEA

088 866 32 35