Coronacrisis

TNO Onderzoek tijdens de Coronacrisis

Tijdens de Coronacrisis heeft TNO meerdere onderzoeken uitgevoerd om te onderzoeken wat de invloed is van deze crisis op werkend Nederland. Over twee van deze onderzoeken vindt u hieronder meer informatie.

NEA-COVID-19

Het NEA-COVID-19 onderzoek geeft inzicht in de invloed van de COVID-19 crisis op werkend Nederland. Het is een vragenlijstonderzoek waarbij een groep deelnemers van de NEA 2019 opnieuw vragen zijn voorgelegd – ten tijde van de pandemie – over hun werk en hun arbeidsomstandigheden. Daarmee geeft dit onderzoek van TNO inzicht in de gevolgen van de COVID-19 pandemie op werkomstandigheden, gezondheid en toekomstperspectief en is het mogelijk om kwetsbare groepen uit te lichten.

HowAmI Onderzoek “Werken tijdens de Coronacrisis"

Hoe organiseert u uw werk op dit moment? TNO doet onderzoek naar de effecten van de corona-maatregelen op het dagelijks leven en werk. Welke maatregelen worden er genomen in bedrijven en wat zijn de effecten daarvan? Hoe veerkrachtig zijn we en welke creatieve initiatieven ontstaan er? Op basis van de resultaten worden adviezen geformuleerd en gedeeld om werknemers én werkgevers te helpen om zo goed mogelijk te blijven functioneren in deze crisis.